Fasolka szparagowa z… czosnkiem!

Osobliwe połączenie? Zdecydowanie tak. O dziwo, smakuje wyśmienicie :)

Czas przygotowania: ok. 30 min

Składniki:

500 g fasolki szparagowej

5 dag masła

bułka tarta

1 duży ząbek czosnku

sól, pieprz

Przygotowanie:

W średniej wielkości garnku ugotować fasolkę szparagową.

Na dużej patelni rozpuścić masło, dodać drobno posiekany czosnek i smażyć chwilę na wolnym ogniu. Dodać fasolkę, zamieszać. Pod koniec smażenia dodać bułkę tartą w odpowiedniej ilości (wedle uznania).

Świetnie smakuje jako dodatek do mięs ;)

The following two tabs change content below.

M.

Uwielbiam gotować, niekoniecznie zdrowo, ale zawsze (chyba!) smacznie. Z uporem godnym maniaka kolekcjonuję książki kulinarne i moimi potrawami zadręczam całą rodzinę - na szczęście publikuję tylko udane eksperymenty :) Poza gotowaniem - czytam dużo i wszędzie, wszystko co wpadnie mi w ręce, a ze szczególnym entuzjazmem kryminały, książki psychologiczne i thrillery. Namiętnie kupuję Twój Styl i KUKBUKa. W czasie wolnym studiuję, pracuję i śpiewam partie musicalowe z Les Misérables i Chicago.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


  • RSS