Wafle kakaowo-kawowe

Czas przygotowania: ok. 20 min+2 godz. chłodzenia

Składniki:

1 opakowanie wafli

250 g masła lub masła roślinnego

1 żółtko

4 łyzki cukru pudru

cukier wanilinowy

1 łyżka kawy

3 łyżki kakao wedlowskiego

2 krople aromatu waniliowego

Przygotowanie:

Masło utrzeć z żółtkiem i cukrem wanilinowym i cukrem pudrem na gładką masę. Stopniowo dodawać kakao i kawę, miksować do momentu połączenia się składników. Dodać aromat wanilinowy.

Masą przełożyć wafle, pokroić blok waflowy na części i wstawić do lodówki na około 2 godziny.

The following two tabs change content below.

M.

Uwielbiam gotować, niekoniecznie zdrowo, ale zawsze (chyba!) smacznie. Z uporem godnym maniaka kolekcjonuję książki kulinarne i moimi potrawami zadręczam całą rodzinę - na szczęście publikuję tylko udane eksperymenty :) Poza gotowaniem - czytam dużo i wszędzie, wszystko co wpadnie mi w ręce, a ze szczególnym entuzjazmem kryminały, książki psychologiczne i thrillery. Namiętnie kupuję Twój Styl i KUKBUKa. W czasie wolnym studiuję, pracuję i śpiewam partie musicalowe z Les Misérables i Chicago.

2 przemyślenia na temat “Wafle kakaowo-kawowe”

  1. ~DeeDee pisze:

    Proste, szybkie, smaczne. Świetne!

  2. ~Kamilla pisze:

    chyba lepiej ich nie jeść na noc jeśli są z kawą? ; )

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


  • RSS